Inlägg
5 kommentarer

Läs om Messenien på Peleponessos i Aftonbladet RESA

Under hela april kan man köpa Aftonbladets bilaga RESA som handlar om bland annat Messenien på Peleponnesos. Jag har tyvärr inte varit där – än, men skulle gärna vilja åka dit. Det jag sett därifrån ser väldigt vackert ut och hela området verkar oexploaterat, och det gillar jag. 🙂 Det jag mest tänker på när jag hör Messenien är Kalamata oliver, och de otroligt vackra bilderna från Annelis blogg om Peloponnesos. Jag ska iaf köpa bilagan och läsa den i helgen på nån mysig läplats. Trevlig helg!

Ur artikeln nedan:

Halvö-luffa i Grekland
Messenien är en undanskymd region på sydspetsen av stora Peleponnesoshalvön. Den som varit här vet. Den som aldrig varit här kommer att bli förvånad. Messenien är som ett sömnigt Toscana eller ett turistglest Provence. Som bara väntar på att upptäckas.

Text: Jonas Henningsson. Foto: Linda Gren

 

uppslag

5 Comments

 1. Visst är det kul att de skriver och folk blir mer medvetna om vår vackra Peloponnesos 🙂 fast de kunde ha lagt en vackrare bild på artikelns första sida.För fina vyer har vi gott om här 😉

  Reply

 2. Hehe ja, verkligen kul att man börjar upptäcka det. Hur är det lättast att komma dit, med flyg till Aten och sen bil?

  Reply

 3. Lättast flyger man direkt Arlanda-Kalamata lördagar med Aegean airlines eller Langleys. Langley börjar flyga Göteborg-Kalamata i mitten på maj!
  Men även om man flyger till Aten är det enkelt att bila ned på nya motorvägen,tar ca 2,5 timme till Kalamata.

  Reply

Kommentera

Required fields are marked *.